hannandreasen.blogg.se

Följ med på min resa till Sydkorea!

Terminenst sista Taekwondolektion

Publicerad 2018-11-23 21:19:00 i Allmänt,

Idag hade vi sista terminens taekwondolektion och det betyder BältesPROV! Provet går ut på att vi ska visa upp för läraren och få godkänt att vi lärt oss en (eller två) Poomsae. Det är som en ...koreografi som består av olika sparkar o.s.v. men det är mycket enklare än det låter. Alla klarade sitt och nu har jag uppgraderat mitt bälte till ett grönt. Den här terminen har jag verkligen haft kul och sett fram emot varenda lektion. Vilken tur att jag åtminstone har en termin kvar med taekwondo innan jag åker hem och förhoppningsvis har jag blått bäte då 😄
 
När vi fått nytt bälte knyter läraren det åt oss
 Mina fina klasskompisar
  환사범님!
 
 
 

Tvättbjörnscafè

Publicerad 2018-11-17 20:48:00 i Allmänt,

Simons bästis Vegar har tillsammans med sin flickvän besökt oss nu under en veckas tid. Det var lite trist att vi inte hade någon extra ledighet utan var tvugna att gå till skolan som vanligt.
 Vi tog med dem på bl.a. pilbågscafè, och tog en tur till en tvättbjörnscafé! Korea har hur många olika cafèer som helst, och inte bara för fika, vissa av dem vet jag inte ens varför de kallas för café då de inte ens serverar kaffe...men men.
 Det här tvättbjörnscafét hade även ett par grisar som bökade omkring på golvet och en och annan corgi som vaggade runt. För att bösöka tvättbjörnarna fick vi gå in i en bur där vi möttes av tre till synes trötta björnar. De verkade inte direkt stimulerade och det kändes ganska ledsamt att se dem krafsa på trägallret framför fönstret.
 Vi fick en varsin näve nötter vi skulle mata dem med och när det var slut gick de alla och gömde sig. Under tiden vi var inne i tvättbjörnsburen hade en av grisarna letat fram Stines läppbalsam(från hennes jackficka) och börjat mumsa på. Som kompensation fick hon morotskaka haha
 
Jag är otroligt tacksam över att det har kommit så många vänner och familjemedlemar som besökt oss här i Seoul och tagit del av vår resa. 💕
 
Stines gristuggade läppbalsam och morotkaka
Jag matar en tvättbjörn med nötter
 

Bergsvandring på Östkusten, 설악산

Publicerad 2018-11-05 19:24:00 i Allmänt,

 I Lördags tog jag en tur till 설악산 tillsammans med två kompisar.
Vi hoppade på första tunnelbanan till busstationen och kom iväg långt innan solen gått upp. Bussen vi åkte med hade jättestora stolssäten. På en rad var det bara tre säten istället för fyra. Tänk om det hade varit så lyxigt alla de gånger jag åkt fyra timmars resorna mellan Sverige och Norge, Unbelieveble!
När vi kom fram till Sokcho hittade vi inte rätt buss till nationalparken. En gubbe som letade efter samma buss hörde oss prata och tyckte vi skulle dela på en taxi, so we did.
 
Så här glada var jag och Hana när vi kom fram.
 
Väl framme vid Seollaksan's nationalpark möttes vi att jättefina höstträd. Vi kollade på vandringslederna och bestämmde oss för en led som beräknades ta två timmar fram och tillbaka.... Let's just say it took a few more hours than that.
Vi besökt tempel och tog några bilder framför en enorm Buddahstaty i brons innan vi påbörjade vår stigning.
 
Väl uppe på toppen av Ulsan Rock 울산바위 blåste det så mycket att jag fick knyta åt luvan för att inte riskera att kepsen blåste av! Det var obehagligt kallt men luften frisk och utsikten väl värt besväret.
Jag Juno och Hana
Vi åkte tillbaka till Sokcho, åt middag, och kollade på fyrverkerier vid stranden.
 
 
 Until next time!
다음에 또 봐!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela